Glenlivet-38

Eventkalender

Herunder vil du finde vores forskellige smagninger og events. Kalenderen opdateres løbende. God fornøjelse.

Har du lyst til at modtage invitationer til vores kommende events kan du tilmelde dig vores mailliste her

 

Romsmagning tirsdag den 14/11-2017

Smageprogram: endnu ikke fastlagt – en det bliver godt

Køb din billet her: https://billetto.dk/da/e/romsmagning-pa-kruts-karport-med-smagning-com-billetter-196181

Whiskysmagning tirsdag den 7/11-2017

Smageprogram: endnu ikke fastlagt – men det bliver godt

Køb din billet her: https://billetto.dk/da/e/whiskysmagning-pa-kruts-karport-med-smagning-com-billetter-196187

Ginsmagning tirsdag den 31/10-2017

Smageprogram: endnu ikke fastlagt – men det bliver godt

Køb din billet her: https://billetto.dk/da/e/ginsmagning-pa-kruts-karport-med-smagning-com-billetter-196176

Romsmagning tirsdag den 24/10-2017

Smageprogram:endnu ikke fastlagt – men det bliver godt

Køb din billet her: https://billetto.dk/da/e/romsmagning-pa-kruts-karport-med-smagning-com-billetter-196180

Cognacsmagning tirsdag den 10/10-2017

Smageprogram: endnu ikke fastlagt – men det bliver godt

Køb din billet her: https://billetto.dk/da/e/cognacsmagning-pa-kruts-karport-med-smagning-com-billetter-196188

Ginsmagning tirsdag den 3/10-2017

Smageprogram: endnu ikke fastlagt – men det bliver godt

Køb din billet her: https://billetto.dk/da/e/ginsmagning-pa-kruts-karport-med-smagning-com-billetter-196175

Romsmagning tirsdag den 26/9-2017

Smageprogram: endnu ikke fastlagt – men det bliver godt

Køb din billet her: https://billetto.dk/da/e/romsmagning-pa-kruts-karport-med-smagning-com-billetter-196177

Whiskysmagning tirsdag den 19/9-2017

Smageprogram: endnu ikke fastlagt – men det bliver godt

Køb din billet her: https://billetto.dk/da/e/whiskysmagning-pa-kruts-karport-med-smagning-com-billetter-196184

Ginsmagning tirsdag den 12/9-2017

Smageprogram: endnu ikke fastlagt – men det bliver godt.

Køb din billet her: https://billetto.dk/da/e/ginsmagning-pa-kruts-karport-med-smagning-com-billetter-196173

 

Whiskysmagning og bogpræsentation onsdag den 10/5-2017

Skotsk whisky uden farve uden filter

Mød de to forfattere ved en underholdende og hyggelig whiskysmagning.
I oktober udgav vi en bog, der går tæt på den skotske whiskyindustri.
I den forbindelse holder vi en smagning hvor vi, de to forfattere, Lars Gregersen og Peter Kjær, fortæller om bogen, hele skriveprojektet og vores researchtur rundt i Skotland.
Vi smager 7 forskellige single malts denne aften. Du har naturligvis mulighed for at købe den nye bog og få en signatur af forfatterne. Der er tilmed flotte rabatter på de whiskyer vi smager.

Smageprogram:

1) Tullibardine – 225
Highland Single Malt – 43%
(Sauternes Finish)

2) Glenglassaugh – Evolution
Highland Single Malt – 50%
(Bourbon Casks)

3) Kilkerran (Glengyle)
WIP 7 (Sherry Woold) – 46%
Campbeltown Single Malt

4) GlenDronach “Original”
12 Years Old – 43%
Highland Single Malt
(PX/Oloroso Sherry Casks)

5) The Arran Malt
14 Years Old – 46%
Island Single Malt
(Sherry/Bourbon Casks)

6) GlenDronach, 1995
20 Years Old – 54,1% Cask Strength
Highland Single Malt (cask 5401)
(PX Sherry Casks)

7) Old Malt Cask (Hunter Laing)
Laphroaig, 2000
16 Years Old Islay – 50%
(Refill Sherry Butt)

Køb din billet her: https://billetto.dk/da/e/whiskysmagning-skotsk-whisky-uden-farve-uden-filter-billetter-190697

 

Romsmagning tirsdag den 9/5-2017

Jakob fra Smagning.com var i marts i Caribien for at besøge en lang række destillerier (hårdt job, men nogen skal jo). På denne smagning skal vi prøve rom fra nogle af destillerierne, både fantastisk melasse-baseret rom og nogle helt suveræne Rhum Agrigole, vi skal høre nyt derudefra, og mon ikke også Jakob deler nogle af de fantastiske oplevelser og billeder fra turen? Vi skal gennem denne menu (forbehold for ændringer):

  • Plantation Sct Lucia Vintage 2005 – vanen tro har Jakob fundet en god rom til at forkæle smagsløgene fra starten!
  • Plantation Barbados Vintage 2001 – Det er ikke uden grund af Barbados’ mange destillerier leverer god rom!
  • Rhum Clement 10 år – aftappes af specielt udvalgte fade, og frigives kun i et begrænset antal hvert år!
  • Rhum J.M. 2003/04/05 multimillesime – J.M. laver nogle fænomenale multivintage-aftapninger. Smag selv her!
  • Rhum J.M. Vintage 1999 – vi skal også lige prøve en rom i en prisklasse, som de færreste lige river ned fra hylderne!
  • Compagnie des Indes Foursquare Distillery 9 år – vi slutter af med en fest for smagsløgene – en fest på fadstyrke 12 (62,1%).!

Vil du have lidt at spise inden smagningen? Køb en billet, der dækker både mad og smagning, og start med en portion af Krut’s Karports berømte chili (serveres fra kl 18). Drikkevarer efter eget valg kan tilkøbes på stedet.

 

Køb din billet her: https://billetto.dk/events/rom20170509

 

Whiskysmagning – skotsk whisky uden farve, uden filter torsdag den 4/5-2017 kl. 19-20.

Bliv klogere på skotsk whisky. Foredraget holdes af whiskyforfatter Peter Kjær, som giver dig et intensivt kursus i hvad skotsk whisky har at byde på. Foredraget bliver krydret med fire spændende aftapninger.

Smageprogram:

Arran 10 Year Old

GlenDronach 12 Year Old

Kilkerran WIP VII fra Glengyle

Glenglassaugh Torfa

Vi forbeholder os ret til at ændre i smageprogrammet.

Køb din billet her: https://duglemmerdetaldrig.dk/oplev/whiskysmagning-kruts-karport/

 

Whiskysmagning tirsdag den 2/5-2017

Vi lærer lidt om hvordan man dufter og smager god spiritus, så man får mest muligt ud af den whisky vi har i glassene. Og det praktiseres straks med denne menu (forbehold for ændringer):

  • Glenkinchie 12 år – Et godt eksempel på et en lavlandswhisky bestemt ikke behøver at være kedelig!
  • Glencadam 14 år Oloroso – Highland på sherryfad. Mums!
  • Macduff 2006 – Smagning.com’s egen aftapning – og så endda på fadstyrke!
  • Jericho fra Lost Distilleries – opkaldt efter et destilleri lukket i 1913. Hvordan ville den smage i dag?
  • Benromach 15 år (Speyside) – en fantastisk opgradering af den allerede klassiske 10 års aftapning!
  • Ardbeg Uigeadail (Islay). Klassisk røg, tørv, tjære og tang fra sherryfad… forstærket af de 54,2% ABV!

Vil du have lidt at spise inden smagningen? Køb en billet, der dækker både mad og smagning, og start med en portion af Krut’s Karports berømte chili (serveres fra kl 18). Drikkevarer efter eget valg kan tilkøbes på stedet.

Køb din billet her: https://billetto.dk/events/whisky20170502

 

Ginsmagning tirsdag den 25/4-2017

Vi lærer lidt om hvordan man dufter og smager god spiritus, så man får mest muligt ud af den gin vi har i glassene. Og det praktiseres straks med denne menu (forbehold for ændringer):

  • Jensen London Dry – En meget ren og enkel (men ikke simpel) gin fra danskeren Christian Jensen, der nu destillerer i London som en af de første i nyere tid!
  • Isle of Harris Gin – Den yderst succesfulde og populære gin fra de Ydre Hebrider i Skotland. Produceret med blandt andet lokalt høstet sukker-tang!
  • Gin del Professore Monsieur – en italiensk gin med inspiration fra de berømte og berygtede “bathtub gins”, der blev til under forbudstiden i USA!
  • Citadelle Gin Reserve – En fransk perle, der er både vinder frem. Lagret i 6 måneder for at lave en blød og afrundet gin!
  • Zuidam Old Tom – En lagret gin fra Nederlandene som opfandt gin, der oveni købet har ligger ca. 9 måneder på et egetræsfad. De kan stadig lave sublim gin på dén egn!
  • Mixers – 2 high end tonics fra belgiske Erasmus Bond!

Vil du have lidt at spise inden smagningen? Køb en billet, der dækker både mad og smagning, og start med en portion af Krut’s Karports berømte chili (serveres fra kl 18). Drikkevarer efter eget valg kan tilkøbes på stedet.

Køb din billet her: https://billetto.dk/events/gin20170425

 

Øl & whiskysmagning ud over det sædvanlige lørdag den 8/4-2017 kl. 16-21

Arbejdstitlen på denne smagning er 12 + 12

Hvad skal det nu sige?

Smagningen består i al sin “enkelthed” af 12 øl på 12% (eller derover) og 12 whiskyer!

Hver øl og whisky har vi forsøgt at matche i sæt således at summen af smagene går op i en højere enhed.
Mange af dem vi har talt med mener, at det ikke kan lade sig gøre…

Derfor har vi valgt at udfordre os selv og gå et skridt videre – hvert øl og whiskysæt bliver matchet med en tapas bid.

Nu lyder det helt umuligt. Men vi går ikke af vejen for en god udfordring. Vi har brugt de seneste måneder på brainstorming, og vi mener selv, at vi, foruden en skruptosset idé, er kommet frem til et interessant og velsmagende resultat.

Vi har fundet frem til 12 spændende øl og 12 mindst lige så spændende whiskyer. Selve sortimentet skal dog være en overraskelse indtil den 8. april.

Efter smagningen byder vi på en portion af Krut’s Karports legendariske chili.

Smagningen bliver ledet i fællesskab af foredragsholder og øl forfatter Carsten Berthelsen og whiskyekspert og whisky forfatter Peter Kjær.

Er du frisk på udfordringen? Så hop med på vognen og bestil din billet her: https://billetto.dk/events/oel-whiskysmagning-ud-over-det-saedvanlige

Der er kun 30 pladser til denne eksklusive smagning.

 

Whiskysmagning – skotsk whisky uden farve, uden filter torsdag den 6/4-2017 kl. 19-20.

Bliv klogere på skotsk whisky. Foredraget holdes af whiskyforfatter Peter Kjær, som giver dig et intensivt kursus i hvad skotsk whisky har at byde på. Foredraget bliver krydret med fire spændende aftapninger.

Smageprogram:

Arran 10 Year Old

GlenDronach 12 Year Old

Kilkerran WIP VII fra Glengyle

Glenglassaugh Torfa

Vi forbeholder os ret til at ændre i smageprogrammet.

Køb din billet her: https://duglemmerdetaldrig.dk/oplev/whiskysmagning-kruts-karport/

 

Cognacsmagning onsdag den 5/4-2017

Vi lærer lidt om hvordan man dufter og smager god spiritus, så man får mest muligt ud af den cognac vi har i glassene. Og det praktiseres straks med denne menu (forbehold for ændringer):

  • Claude Chatelier VS – En forsigtig begyndelse, der lige varmer smagsløgene op!
  • Claude Chatelier XO – uddannelsen i cognac fortsætter: Hvad er forskellen på VS og XO!
  • Pierre Ferrand 1840 Formula 1er Cru – vi skruer yderligere op for kvaliteten!
  • Pierre Ferrand Brut de Fut – en helt igennem fantastisk oplevelse!
  • Ferrand Renegade Barrel Juul’ s 90 års jubilæum – en ganske særlig aftapning, kun til Danmark, som fejrer Juul’s Vinhandels 90-års jubilæum. En forrygende finale!

Undervejs bliver produktionen af cognac gennemgået, og vi lærer hvorfor cognac smager som det smager – men uden at det hele bliver for nørdet. Efter smagningen vil du være klar til at imponere omgangskredsen med din viden!

Vil du have lidt at spise inden smagningen? Køb en billet, der dækker både mad og smagning, og start med en portion af Krut’s Karports berømte chili (serveres fra kl 18). Drikkevarer efter eget valg kan tilkøbes på stedet.

Køb din billet her: https://billetto.dk/events/cognac20170405

 

Romsmagning tirsdag den 4/4-2017

Vi lærer lidt om hvordan man dufter og smager god spiritus, så man får mest muligt ud af den rom vi har i glassene. Og det praktiseres straks med denne menu (forbehold for ændringer):

  • Chalong Bay – En interessant nyhed fra Thailand!
  • Los Valientes 15 år – et brag af en rom fra Mexico!
  • Panama 8 år – Smagning.com’s egen aftapning, afsluttet på cognacfad og Pineau des Charentes Rouge fad i bedste Plantation stil!
  • Pusser’s Nelson’s Blood 15 år – hør den bloddryppende forklaring på rommens navn, og vurdér selv… er der lidt søulk over den?
  • J.M. Vieux Multi Millesime 2003, 2004, 2005 – Fransk Rhum Agricole fra Martinique når det er super godt!
  • Jamaica 1982 26 år – der er endnu få flasker tilbage af denne aftapning. En klassisk gammel Jamaica rom – ikke just en hverdagsrom, med en prislap på ca tusind kroner flasken!

Vil du have lidt at spise inden smagningen? Køb en billet, der dækker både mad og smagning, og start med en portion af Krut’s Karports berømte chili (serveres fra kl 18). Drikkevarer efter eget valg kan tilkøbes på stedet.

Køb din billet her: https://billetto.dk/events/rom20170404

 

Whiskysmagning tisdag den 21/3-2017

Program endnu ikke fastlagt – men det bliver godt!

Køb din billet her: https://billetto.dk/events/whisky20170321

 

Ginsmagning tirsdag den 14/3-2017

Vi lærer lidt om hvordan man dufter og smager god spiritus, så man får mest muligt ud af den gin vi har i glassene. Og det praktiseres straks med denne menu (forbehold for ændringer):

  • Ransom Old Tom Gin – Fra det nordvestlige USA kommer denne søde, krydrede og lagrede gin, der illustrerer både gin-kategoriens udvikling og hvad der sker, når man laver en gin rettet imod cocktails frem for tonic!
  • Isle of Harris Gin – “Danmarkspremiere”: For første gang i Danmark er denne gin fra det yderste Skotland med på en ginsmagning. Produceret med overvejende lokale ingredienser herunder sukker-tang!
  • Moesgaard Dry Gin – En ny gin fra Moesgaard på fyn. En meget kompromisløs gin destilleret på en hvede-baseret basespiritus, hvilket giver en kraftig og meget karakteristisk profil!
  • ELG Gin no 1 – En dansk gin fra Nordsjælland, som kun er destilleret med tre ingredienser (herunder gulerod!), men tilsammen med en utroligt dygtig destillatør giver det en utroligt cremet og behagelig gin!
  • ELG Gin no 2 – Nyeste skud på stammen fra ELG, som er den almindelige ELG #1, hvor der er udblødt hele enebær i efter destillationen. Den får en mørk farve og en endnu mere cremet og fyldig smag. Selvfølgelig med meget tydelige enebærnoter!
  • Mixers – 2 forskellige spændende tonics fra Erasmus Bond!

Vil du have lidt at spise inden smagningen? Køb en billet, der dækker både mad og smagning, og start med en portion af Krut’s Karports berømte chili (serveres fra kl 18). Drikkevarer efter eget valg kan tilkøbes på stedet.

Køb din billet her: https://billetto.dk/events/gin20170314

 

Romsmagning tirsdag den 7/3-2017

Smagning.com inviterer i samarbejde med Kruts Karport til romsmagning.

Vi lærer lidt om hvordan man dufter og smager god spiritus, så man får mest muligt ud af den rom vi har i glassene. Og det praktiseres straks med denne menu (forbehold for ændringer):

  • Old Distiller Extra Viejo 8 YO – En fornuftig start på smagningen!
  • Ron de Jeremy – en rom med en ret så usædvanlig reference!
  • Plantation Pineapple – Et eksperiment fra Plantation-folkene der sælger hurtigere end de kan producere!
  • Panama 8 år – Smagning.com’s egen aftapning, afsluttet på cognacfad og Pineau des Charentes Rouge fad i bedste Plantation stil!
  • Rhum J.M. XO – En helt fantastisk Rhum Agricole fra Martinique!
  • Caroni 15 år – En rigtig klassiker fra Trinidad, som romnørderne elsker!

Vil du have lidt at spise inden smagningen? Køb en billet, der dækker både mad og smagning, og start med en portion af Krut’s Karports berømte chili (serveres fra kl 18). Drikkevarer efter eget valg kan tilkøbes på stedet.

Køb din billet her: https://billetto.dk/events/rom20170307

 

Whiskysmagning – skotsk whisky uden farve, uden filter torsdag den 2/3-2017 kl. 19-20.

Bliv klogere på skotsk whisky. Foredraget holdes af whiskyforfatter Peter Kjær, som giver dig et intensivt kursus i hvad skotsk whisky har at byde på. Foredraget bliver krydret med fire spændende aftapninger.

Smageprogram:

Arran 10 Year Old

GlenDronach 12 Year Old

Kilkerran WIP VII fra Glengyle

Glenglassaugh Torfa

Vi forbeholder os ret til at ændre i smageprogrammet.

Køb din billet her: https://duglemmerdetaldrig.dk/oplev/whiskysmagning-kruts-karport/

 

Whiskysmagning tirsdag den 28/2-2017

Vi lærer lidt om hvordan man dufter og smager god spiritus, så man får mest muligt ud af den whisky vi har i glassene. Og det praktiseres straks med denne menu (forbehold for ændringer):

  • Tamdhu 8 år – En rigtig fin Speyside-start fra Gordon & Macphail!
  • Glencadam 15 år – Vi skruer hurtigt op for smagen med denne højlandsperle!
  • Macduff 2006 – Smagning.com’s egen aftapning – og aftenens første aftapning på fadstyrke!
  • Cambus 25 år Macalabur – En fremragende eksempel på hvor god grain whisky kan være – og så endda på fadstyrke!
  • Springbank 10 år – Den klassiske “Springer” fra Campbeltown!
  • Bowmore 14 år – En lækker afslutning med en Islay-whisky fra serien Chieftain’s Choice!

Vil du have lidt at spise inden smagningen? Køb en billet, der dækker både mad og smagning, og start med en portion af Krut’s Karports berømte chili (serveres fra kl 18). Drikkevarer efter eget valg kan tilkøbes på stedet.

Køb din billet her: https://billetto.dk/events/whisky20170228

 

Ginsmagning tirsdag den 7/2-2017

Smagning.com inviterer i samarbejde med Kruts Karport til ginsmagning.

Vi lærer lidt om hvordan man dufter og smager god spiritus, så man får mest muligt ud af den gin vi har i glassene. Og det praktiseres straks med denne menu (forbehold for ændringer):

  • Rokeby’s Half Crown Gin – ny gin, klassisk stil. De kan stadig lave gin i England!
  • Zuidam Dutch Courage – hollandsk gin der fortæller hvordan det hele startede!
  • Gin del Professore Madame – Italiensk gin – ikke for begyndere!
  • Dorothy Parker – et godt eksempel fra USA på at den nye verden sagtens kan være med!
  • VOR gin – Islandske vulkaner møder enebær. Ikke for de nervøst anlagte…!
  • Mixers – 2 high end tonics!

Vil du have lidt at spise inden smagningen? Køb en billet, der dækker både mad og smagning, og start med en portion af Krut’s Karports berømte chili (serveres fra kl 18). Drikkevarer efter eget valg kan tilkøbes på stedet.

Køb din billet her: https://billetto.dk/events/gin20170207

 

24 juleøl du skal smage før jul lørdag den 19/11-2016

Velkommen til endnu en mammut smagning med ølforfatteren og livsstykket Carsten Berthelsen.

Vi sætter fuld fokus på julens spændende øludvalg og smager 24 af verdens allerbedste.

Smagningen foregår på Kruts Karport, Øster Farimagsgade 12, 2100 København Ø.

Datoen er sat til lørdag den 19. november 2016.

Tidspunktet er fra klokken 14.00 til kl. 23.00.

Undervejs vil der blive serveret to måltider bestående af fast føde.

Der er kun 50 pladser til smagningen.

Pris per deltager kr. 795,00

Køb din billet her: https://billetto.dk/da/24-juleoel-du-skal-smage-foer-jul

Stor hilsen

Peter

Whiskysmagning tirsdag den 1. november 2016 kl. 19.00

Tema: Ailsa Bay

William Grant & Sons, som bedst er kendt for Glenfiddich, fik i 2007 ”en lille ny”. Destilleriet hedder Ailsa Bay, og ligger på Skotlands sydvest kyst i det vi kender som området Lowland.

Med sin røgede smag er Ailsa Bay med til at udviske de regionale forskelle, som vi altid er blevet belært om. Men der er meget mere til Ailsa Bay end blot røg.

Kevin Abrook, Global Whisky Specialist hos Wm. Grant kommer og lader os smage de forskellige komponenter, som Ailsa Bay er bygget op af.

Vi skal således smage:

Refill Cask,

Hudson Cask,

First Fill Bourbon Cask

Virgin Oak Cask

Ailsa Bay

som en ekstra godbid får i til sidst lov at smage Girvan Grain whisky.

Smagningen holdes på Kruts Karport, Øster Farimagsgade 12, 2100 København Ø

Pris pr. deltager kr. 195,00

Der er kun 30 pladser til smagningen.

Find din billet her: https://billetto.dk/da/events/whiskysmagning-tema-ailsa-bay/overview

 

Romsmagning 27/10 2016

Smagning.com inviterer i samarbejde med Kruts Karport til romsmagning.

Vi lærer lidt om hvordan man dufter og smager god spiritus, så man får mest muligt ud af den rom vi har i glassene. Og det praktiseres straks med denne menu (forbehold for ændringer):

  • Compagnie des Indes Jamaica 5 år – fordi Jamaica altid er et godt sted at starte en romsmagning
  • Angostura 1824 12 år – Et super indslag fra Trinidad, som intet har med en bitter at gøre!
  • Smagning.coms egen aftapning: Panama 8 år – Ægte Panamarom, afsluttet på cognacfad og Pineau des Charentes Rouge fad.Vi går efter det bedste til vores kunder!
  • Malteco Reserva del Fundador 20 år – et kæmpehit fra Guatemala
  • Diplomatico Single Vintage 2003 – Den perfekte afslutning på en super romsmagning

Efter smagningen serverer vi en snack bestående af Kruts legendariske chili con carne. Det er muligt at tilkøbe drikkevarer i baren.

Prisen inkluderer:

  • Lækker rom
  • Lynkursus i at dufte og smage god spiritus
  • Underholdende og lærerigt foredrag
  • En snack efter smagningen (drikkevarer kan tilkøbes)
  • Et Glencairn nosing glas, værdi 65,

Find din billet her: romsmagning den 27-10-2016

 

Ginsmagning torsdag 13/10 2016

Vi lærer lidt om hvordan man dufter og smager god spiritus, så man får mest muligt ud af den gin vi har i glassene. Og det praktiseres straks med denne gin menu, der vil præsentere gæsterne for verdensklasse gin fra alle verdenshjørner(forbehold for ændringer):

  • Ransom Old Tom – en sød og lagret gin fra det Oregon i det nordvestlige USA
  • Gordon Castle – en skotsk gin lavet udelukkende med ingredienser fra slotshaven omkring Gordon Castle
  • Gin del Professore Monsieur – en italiensk gin med inspiration fra de berømte og berygtede “bathtub gins”, der blev til under forbudstiden i USA
  • Plateau gin – en dansk gin med en meget speciel ingrediensliste, blandt andet kaktusfrugt, kaffe og lakrids
  • Edinburg Gin Cannonball – et monster fra et lille nyt destilleri i Edinburgh på 57,2% runder aftenen af med manér
  • Mixers: Erasmus Bond “Dry”, “Classic” og “Botanical” komplimenterer de enkelte gins

Efter smagningen serveres en snack bestående af Kruts legendariske chili con carne. Det er muligt at tilkøbe en fadøl eller andet lækkert i baren.

Prisen inkluderer:

  • Lækker gin
  • Mixers af høj kvalitet
  • Lynkursus i at dufte og smage god spiritus
  • Underholdende og lærerigt foredrag
  • En snack efter smagningen (drikkevarer kan tilkøbes)
  • Et Glencairn nosing glas, værdi 65,-

Du kan finde din billet her: ginsmagning den 13-10-2016

 

Whiskysmagning  torsdag 6/10 2016:

Lost and Found

Historien om den skotske whiskyindustri er historien om op- og nedture, om pionerer og konglomerater, om rigdom og fallit… kort sagt en yderst farverig historie, der har været med til at definere whisky som det er i dag. Få svar på spørgsmål som: Hvorfor taler vi om høj- og lavlandswhisky? Er det sandt at dén ingrediens der var mindst af i 1870’ernes whisky var… whisky? Hvad har 500 grå afrikanske papegøjer med whisky at gøre? Hvad betød de franske vinlus for skotsk whisky? Og hvad med den amerikanske forbudstid? Hvorfor blev der bygget og udvidet så meget i 1960’erne og 70’erne – for så at lukke destillerierne i 80’erne?
Undervejs smager vi følgende: (forbehold for ændringer ved leverandørsvigt):
Stratheden fra Lost Distilleries – lukket i 1926. Hvordan ville den smage i dag?
Auchnagie fra Lost Distilleries – lukket i 1910. Hvordan ville den smage i dag?
Gerston fra Lost Distilleries – lukket i 1875. Hvordan ville den smage i dag?
Jericho fra Lost Distilleries – lukket i 1913. Hvordan ville den smage i dag?
Benromach 15 år – genåbnet i 1998, så vi kan få en helt fantastisk finale på aftenen!

Efter smagningen serverer vi en snack bestående af Kruts legendariske chili con carne. Der er mulighed for at tilkøbe fadøl eller andet drikkeligt i baren.

Prisen inkluderer:

  • Lækker whisky
  • Lynkursus i at dufte og smage god spiritus
  • Underholdende og lærerigt foredrag
  • En snack efter smagningen (drikkevarer kan tilkøbes)
  • Et Glencairn nosing glas, værdi 65,-

Find din billet her: whiskysmagning 6/10-2016

Romsmagning torsdag 15/9 2016:

  • Plantation Grande Reserve 5 år fra Barbados – En rigtig god klassisk rom til en meget fornuftig pris
  • Plantation Trinidad Old Vintage Reserve 2001 – 11 års lagring på Trinidad på et klassisk bourbonfad, efterfulgt af 18 måneders lagring i Cognac på et cognacfad. Mums
  • Plantation La Reunion Molasses – En rom fra det i Danmark lidt mindre kendte La Réunion, afsluttet på et madeirafad. En sand lækkerbidsken
  • Plantation La Reunion Pur Jus – Hvad betyder det om en rom er baseret på melasse eller sukkerrørssaft? Dette er en enestående chance til at undersøge det – disse to rom fra La Réunion er behandlet ens, eneste forskel er råmaterialet: Melasse eller sukkerrørssaft. Man behøver ikke at være nørd for at opleve det!
  • Diplomatico Single Vintage 2002 – Vi slutter af med seneste version af den altid prisvindende årgangsrom fra Diplomatico

Du kan købe din billet her: https://billetto.dk/da/rom20160915

 

Ginsmagning torsdag 8/9 2016:

  • Zuidam Old Tom – En lagret gin fra Nederlandene som opfandt gin, der oveni købet har ligger ca. 9 måneder på et egetræsfad, så man også kan opleve, hvad det gør ved en gin
  • Old English – En gin fra danskeren Henrik Hammer, der i såvel smag som indpakning forsøger at genskabe den engelske gin-stil fra 17- og 1800-tallet
  • Jensen London Dry – En meget ren og enkel (men ikke simpel) gin fra danskeren Christian Jensen, der nu destillerer i London som en af de første i nyere tid
  • Sipsmith VJOP – Et ungt og rebelsk destilleri fra London, som med denne gin forsøger at lave en gin med ekstremt fokus på enebæret som det bærende element
  • Monkey 47 – Den ikoniske gin fra Sydtyskland på 47% og med 47, overvejende lokale, urter, Fantastisk kompleks og fyldig
  • Mixers: 2 forskellige tonics og andet godt!

Du kan købe din billet her: https://billetto.dk/da/gin20160908

Whiskysmagning torsdag 1/9 2016:

  • Auchentoshan Three Wood – En klassiker fra det skotske lavland, der gennemhuller enhver myte om at “Lowland whisky er kedelig”
  • Glenlivet 18 år – En af Speysides konger. Få historien om krudt, kugler og en kongelig præference
  • Royal Lochnagar 1998 Distiller’s Edition – Det bliver næsten ikke mere kongeligt, når vi besøger naboen til Balmoral
  • Hazelburn 12 år – Springbanks utørvede “fætter”. Campbeltown styrer!
  • Port Askaig 100 proof – Klassisk røg fra Islay på hele 57,1%. En finale, hvor smagen holder meget, meget længe…

Du kan købe din billet her: https://billetto.dk/da/whisky20160901

 

Romsmagning torsdag den 19. maj 2016 fra kl. 19.00 til ca. 22.00

I samarbejde med Smagning.com begiver vi os endnu en gang ud i den store verden og skal smage på fem spændende rom.

Aftenens program ser således ud:

Vi lærer lidt om hvordan man dufter og smager god spiritus, så man får mest muligt ud af den rom vi har i glassene. Og det praktiseres straks med denne menu (forbehold for ændringer):

  • Ron Barco 15 år Solera – en dejlig indledning til en romsmagning
  • Plantation Barbados 2001 – et klassisk eksempel på lækker rom fra Barbados
  • Plantation Jamaica 2001 – med alt det der kendetegner en ægte Jamaica rom
  • Plantation Cuba 1998 – Cuba Libre? Nej tak, vi tager helt sikkert denne rom uden at tilsætte noget!
  • Compagnie des Indes Guyana 21 år – vi slutter af i den absolutte luksusklasse med denne ganske særlige aftapning på 51%!

Efter smagningen trænger vi til en snack, som Peter Kjær fra Kruts Karport arrangerer som afslutning på aftenen. Det vil være muligt at købe drikkevarer til, blandt andet Kruts Karports egen fadøl.

Prisen inkluderer:

  • Lækker rom
  • Lynkursus i at dufte og smage god spiritus
  • Underholdende og lærerigt foredrag
  • En snack efter smagningen (drikkevarer kan tilkøbes)
  • Et Glencairn nosing glas, værdi 65,-

Du kan købe din billet her: https://billetto.dk/da/rom20160519

 

Romsmagning torsdag den 14. april 2016 fra kl. 19.00 til ca. 22.00

I samarbejde med Smagning.com skal vi igen vove os ud i den fantastiske romverden.

Vores aften forløber denne gang som følger:

Vi lærer lidt om hvordan man dufter og smager god spiritus, så man får mest muligt ud af den rom vi har i glassene. Og det praktiseres straks med denne menu (forbehold for ændringer):

  • Rom Botran 15 år Solera – En dejlig indledning til en romsmagning
  • Damoiseau Rhum Agricole VSOP – Et klassisk eksempel på lækker rom fra fransk Caribien
  • Smagning.coms egen aftapning. Aftappet fra særligt udvalgte fade med rom fra Grenada og Barbados, efter Smagning.com’s rejse til Grenada i foråret 2015…
  • Plantation Barbados 20 Anniversary – Verdens mest solgte Plantation aftapning – og ikke uden grund!
  • Compagnie des Indes Jamaica Navy Strength 57%. SÅDAN skal en Jamaica rom smage!

Efter smagningen trænger vi til en snack, som Peter Kjær fra Kruts Karport arrangerer som afslutning på aftenen. Det vil være muligt at købe drikkevarer til, blandt andet Kruts Karports egen fadøl.

Prisen inkluderer:

  • Lækker rom
  • Lynkursus i at dufte og smage god spiritus
  • Underholdende og lærerigt foredrag
  • En snack efter smagningen (drikkevarer kan tilkøbes)
  • Et Glencairn nosing glas, værdi 65,-

Billetter kan købes her: romsmagning d. 14-4-2016

 

 

 

Ginsmagning torsdag den 7. april 2016 fra kl. 19.00 til ca. 22.00

I samarbejde med Smagning.com skal vi en tur rundt i den forunderlige verden af gin.

Programmet denne dag ser således ud:

Vi lærer lidt om hvordan man dufter og smager god spiritus, så man får mest muligt ud af den gin vi har i glassene. Og det praktiseres straks med denne gin menu, der vil præsentere gæsterne for verdensklasse gin fra alle verdenshjørner:

  • Jensen Bermondsey Dry Gin – udviklet af den danske gin-ekspert Christian Jensen
  • Napue Kyro Gin – noget så sjældent som en finsk gin!
  • West Winds The Sabre – fra “Down Under”
  • Ransom Old Tom – fra Oregon, USA
  • VOR Barrel Aged Gin – Islandsk gin ved vulkanstyrke
  • Mixers: 2 forskellige tonics og andet godt!

Efter smagningen trænger vi til lidt at spise, som Peter Kjær fra Kruts Karport arrangerer som afslutning på aftenen. Det vil være muligt at købe drikkevarer til, blandt andet Kruts Karports egen fadøl.

Prisen inkluderer:

  • Lækker gin
  • Mixers af høj kvalitet
  • Lynkursus i at dufte og smage god spiritus
  • Underholdende og lærerigt foredrag
  • En snack efter smagningen (drikkevarer kan tilkøbes)
  • Et Glencairn nosing glas, værdi 65,-

Billetter kan købes her: ginsmagning den 7-4-2016

 

Whiskysmagning tirsdag den 5. april 2016 fra kl. 19.00 til ca. 22.00

I samarbejde med Smagning.com tager vi en tur Skotland rundt.

Programmet ser ud som følger:

Vi lærer lidt om hvordan man dufter og smager god spiritus, så man får mest muligt ud af den whisky vi har i glassene. Og det praktiseres straks med denne single malt menu:

  • Auchentoshan Classic (Lowland) – vi starter lidt blidt for at varme smagsløgene op
  • Glenfarclas 15 år (Speyside) – en ægte sherryfads-klassiker
  • Strathisla 1999 (Speyside) – fra det smukke og klassiske destilleri for enden af The Whisky Train
  • Benromach 15 år (Speyside) – en fantastisk opgradering af den allerede klassiske 10 års aftapning
  • Caol Ila 2003 (Islay) – ingen whiskysmagning uden røg. Og denne aftapning giver det hele!

Efter smagningen trænger vi til lidt at spise, som Peter Kjær fra Kruts Karport arrangerer som afslutning på aftenen. Det vil være muligt at købe drikkevarer til, blandt andet Kruts Karports egen fadøl.

Prisen inkluderer:

  • Lækker whisky
  • Lynkursus i at dufte og smage god spiritus
  • Underholdende og lærerigt foredrag
  • En snack efter smagningen (drikkevarer kan tilkøbes)
  • Et Glencairn nosing glas, værdi 65,-

Billetter kan købes her: whiskysmagning 5-4-2016

 

 

Sensationel ølsmagning den 9. april 2016 fra kl. 11.00 til 23.00

Vi prøver 50 af verdens bedste øl

Har du lyst til en fantastisk rundrejse i Øllets verden,

så meld dig til denne sensationelle smagning.

Vi rejser i smag, duft og styrke fra nord til syd, fra øst til vest.

Vi smager øl fra Belgien, Tyskland, USA, Tjekkiet, Storbritannien, Skotland

og selvfølgelig Danmark.

Du får samtidig et enestående indblik i brygningens forunderlige verden.

Vi smager undergæret øl op mod de gammeldags overgærede typer.

Vi smager bittert og krydret øl, de syrlige og de sødlige,

de lettere overfor de meget stærke.

I løbet af dagen serverer vi tre måltider mad samt kaffe. Der er kun 45 pladser til denne enestående smagning.

Billetter kan købes her: 50 øl

Rejseleder er Carsten Berthelsen – forfatter til bogen:

50 øl du skal smage før du dør (I samarbejde med Rolf Nielsen).

 

Romsmagning tirsdag den 9. februar 2016 kl. 19 til ca. 22

I samarbejde med smagning.com inviterer vi til følgende spændende romsmagning:

Vi lærer lidt om hvordan man dufter og smager god spiritus, så man får mest muligt ud af den rom vi har i glassene. Og det praktiseres straks med denne menu (forbehold for ændringer):

  • Caraibes fra den franske aftapper Compagnie des Indes. En ny og meget idealistisk aftapper på markedet.
  • Ron de Jeremy XO fra firmaet One-Eyed Spirits. En rom med en ret usædvanlig reference.
  • Smagning.coms egen aftapning. Smagning.coms egen aftapning. Aftappet fra særligt udvalgte fade med rom fra Grenada og Barbados, efter Smagning.com’s rejse til Grenada i foråret 2015…
  • Caroni 15 år fra 1998. En rigtig klassiker fra Trinidad.
  • Diplomatico Single Vintage 2001. Endnu en vintage-aftapning i særklasse fra Venezuela

Efter smagningen trænger vi til en snack, som Peter Kjær fra Kruts Karport arrangerer som afslutning på aftenen. Det vil være muligt at købe drikkevarer til, blandt andet Kruts Karports egen fadøl.

Prisen inkluderer:

  • Lækker rom
  • Lynkursus i at dufte og smage god spiritus
  • Underholdende og lærerigt foredrag
  • En snack efter smagningen (drikkevarer kan tilkøbes)
  • Et Glencairn nosing glas, værdi 65,-

Billetter kan købes via dette link: Romsmagning på Kruts d. 9. februar 2016

 

 

Whiskysmagning torsdag den 4. februar 2016 kl. 19 til ca. 22

I samarbejde med smagning.com kan vi med stor fornøjelse invitere til denne whiskysmagning:

Vi lærer lidt om hvordan man dufter og smager god spiritus, så man får mest muligt ud af den whisky vi har i glassene. Og det praktiseres straks med denne single malt menu:

  • Glenkinchie 12 år (Lowland). Et godt eksempel på et en lavlandswhisky bestemt ikke behøver at være kedelig.
  • Glenfarclas 15 år (Speyside). En ægte sherryfads-klassiker.
  • Old Pulteney 17 år (Highland). Fantastisk, men overset, whisky fra fiskerbyen Wick.
  • Kilkerran WIP 4 (Campbeltown). Fra første års produktion på det nyeste destilleri i Campbeltown.
  • Ardbeg Uigeadail (Islay). Klassisk røg, tørv, tjære og tang fra sherryfad… forstærket af de 54,2% ABV.

Efter smagningen trænger vi til en snack, som Peter Kjær fra Kruts Karport arrangerer som afslutning på aftenen. Det vil være muligt at købe drikkevarer til, blandt andet Kruts Karports egen fadøl.

Prisen inkluderer:

  • Lækker whisky
  • Lynkursus i at dufte og smage god spiritus
  • Underholdende og lærerigt foredrag
  • En snack efter smagningen (drikkevarer kan tilkøbes)
  • Et Glencairn nosing glas, værdi 65,-

Billetter til smagningen kan købes her: whiskysmagning på Kruts torsdag d. 4 februar 2016

Ginsmagning onsdag den 3. februar 2016 kl. 19 til ca. 22

I samarbejde med Smagning.com har vi stablet denne spændende ginsmagning på benene.

Vi lærer lidt om hvordan man dufter og smager god spiritus, så man får mest muligt ud af den gin vi har i glassene. Og det praktiseres straks med denne gin menu:

  • Beefeater London Dry Gin.
  • Old English Gin fra Hammer & Sons.
  • Zuidam Distillers Old Tom.
  • Gin Mare
  • Monkey 47
  • Mixers: High-end tonic fra Fentimans og Fever Tree, samt lidt ekstra overraskelser

Prisen inkluderer:

  • Lækker gin
  • Mixers af høj kvalitet
  • Lynkursus i at dufte og smage god spiritus
  • Underholdende og lærerigt foredrag
  • En snack efter smagningen (drikkevarer kan tilkøbes)
  • Et Glencairn nosing glas, værdi 65,-

Efter smagningen trænger vi til en snack, som Peter Kjær fra Kruts Karport arrangerer som afslutning på aftenen. Det vil være muligt at købe drikkevarer til, blandt andet Kruts Karports egen fadøl.

Billetter kan købes her: Ginsmagning på Kruts d. 3 februar 2016

Årets sidste og yderst eksklusive whiskysmagning

Mød The Macallan og International Brand Ambassador Martin Markvardsen.

Onsdag den 18. november hos Kruts Karport kl. 19.00 til ca. kl. 21.00.

The Macallan har netop tappet en ny og eksklusiv serie, The Macallan Masters Series, som vi får anledning til at fordybe os i.

Martin, der har arbejdet med The Macallan i en årrække, vil guide os sikkert igennem smagningen og, hvis der er nogen der altid har en god historie i ærmet, er det Martin. Der er lagt op til en både lærerig og underholdende aften.

Vi skal smage følgende:

Ruby

Amber

Rare Cask

Sienna

Reflection

Pris pr. deltager Kr. 375,- Der er kun plads til 30 gæster på smagningen.

Du kan købe din billet her: Eksklusiv The Macallan smagning

Mere information om The Macallan Masters Series kan læses her: http://bit.ly/macallan-masters

 

 

Torsdag den 12. november 2015 kl. 19 til 22: Whiskysmagning – foredragsholder Dennis Klindrup

Smagning.com inviterer i samarbejde med Kruts Karport til whiskysmagning.

Vi lærer lidt om hvordan man dufter og smager god spiritus, så man får mest muligt ud af den whisky vi har i glassene. Og det praktiseres straks med denne single malt menu:

  • Auchentoshan fra The TEN – serien (Lowland). En blid og lækker start på aftenen.
  • Mortlach 15 år fra Gordon & MacPhail (Speyside). En ægte sherryfads-klassiker.
  • Glen Garioch 15 år Renaissance (Highland). Lækker fadstyrkewhisky på 51,9%.
  • Springbank Green 12 år (Campbeltown). Det tætteste man kommer på en økologisk whisky på dén egn.
  • Ardbeg Corryvreckan (Islay). Klassisk røg, tørv, tjære, tang og død sømand… forstærket af de 57,1% ABV.

Efter smagningen trænger vi til en snack, som Peter Kjær fra Kruts Karport arrangerer som afslutning på aftenen. Det vil være muligt at købe drikkevarer til, blandt andet Kruts Karports egen fadøl.

Prisen inkluderer:

  • Lækker whisky
  • Lynkursus i at dufte og smage god spiritus
  • Underholdende og lærerigt foredrag
  • En snack efter smagningen (drikkevarer kan tilkøbes)
  • Et Glencairn nosing glas, værdi 65,-

 

Billetter kan købes her:

https://billetto.dk/da/events/whisky20151112

________________________________________________________________________________

Onsdag den 4. november 2015 kl. 19 til 22: Romsmagning – foredragsholder Dennis Klindrup

 

Firmaet Smagning.com inviterer i samarbejde med Kruts Karport til romsmagning den 4. november fra kl. 19.00 til ca. 22.00

Vi lærer lidt om hvordan man dufter og smager god spiritus, så man får mest muligt ud af den rom vi har i glassene. Og det praktiseres straks med denne menu:

  • Latino 5 år fra den franske aftapper Compagnie des Indes. En ny og meget idealistisk aftapper på markedet.
  • Plantation 20 Anniversaryfra Barbados. Altid et hit på romsmagninger!
  • Smagning.coms egen aftapning. Smagning.coms egen aftapning. Aftappet fra særligt udvalgte fade med rom fra Grenada og Barbados, efter Smagning.com’s rejse til Grenada tidligere i år..
  • Ron Malteco 20 år. En super flot solera-lagret rom fra Guatemala.
  • Jamaica 1982. Der er ikke så mange flasker tilbage af denne gamle rom som der har været – smag den mens du kan!

Efter smagningen trænger vi til en snack, som Peter Kjær fra Kruts Karport arrangerer som afslutning på aftenen. Det vil være muligt at købe drikkevarer til, blandt andet Kruts Karports egen fadøl.

Smagningen bliver ledet af Dennis Klindrup, som er god for en historie fra de varme lande og i øvrigt er særdeles vidende om rom og spiritus i al almindelighed. Der er kort og godt lagt op til en både underholdende og lærerig aften.

Prisen inkluderer:

  • Lækker rom
  • Lynkursus i at dufte og smage god spiritus
  • Underholdende og lærerigt foredrag
  • En snack efter smagningen (drikkevarer kan tilkøbes)
  • Et Glencairn nosing glas, værdi 65,-

Du kan købe billet til eventet her: https://billetto.dk/da/rom20151104



Torsdag den 24 september 2015 kl. 19.00: Whiskysmagning – foredragsholder Jesper Kjær

Program samt link til køb af billetter finder du her: http://kruts.dk/nyheder-2/whiskysmagning-med-william-grant-sons/