Om Kruts Karport

IMG_2614_MG_0978

Kruts Karport er en café og whiskybar på Østerbro. Den blev grundlagt i 1984, og har været de lokale kartoffelrækkebeboeres forlængede dagligstue lige siden.

Det var igangsætteren Henrik Kruszynski, med kælenavnet Krut, der var modig nok til, at åbne den første café uden for de københavnske volde, og der var oprindelig ikke mange, der troede på projektet.

Imidlertid var det oprindelige koncept stærkt nok til at holde, og folk fra nær og fjern begyndte at strømme til – enten for at nyde en god whisky, et glas af den vanvittige absinth eller en god portion chili con carne.

I 1990 overtog Peter Kjær Karporten, og udvidede whiskyudvalget, indførte whiskysmagninger og fik lavet sin egen absinth med en etiket tegnet af grafiker og stamkunde Tino.

Januar 2005 overtog en lokal beboer, Erik, stedet og drev det sikkert videre i den gode gamle ånd indtil 2013, hvor Karporten igen skiftede ejer, der forsøgte sig med et stilskifte. De mange whiskyflasker svandt ind og absinthen var ikke længere at få.

Nu – pr. 1. april 2015 – er Peter tilbage bag roret, og der er igen et stort whiskyudvalg samt masser af rom og naturligvis er Kruts Karport absinthen også tilbage.

Smiley rapport: http://www.findsmiley.dk/561245

Vi glæder os til at se dig.

Stor hilsen

Peter